اگر شما هم قصد خرید سرخ کن یا فر برقی را دارید باید بدانید که تفاوت اصلی میان فر برقی و سرخ کن در ابعاد، برنامه پخت پیش فرض و قیمت این دو کالاست. سرخ کن بدون روغن و فر برقی دو دستگاه پر کاربرد و پرفروش در بازار لوازم خانگی هستند که تفاوتهایی با هم دارند. در ادامه با مجله ردکارت همراه باشید تا با تفاوتهای این دو دستگاه بیشتر آشنا شوید.
تفاوت سرخ کن و فر
به طور کلی تفاوت سرخ کن و فر عبارت است از:
- ابعاد فر برقی بیشتر از سرخ کن است و نیاز به فضای بسیار بیشتری دارد.
- ظرفیت فر برقی نسبت به سرخ کن بیشتر است و برای خانوادههای پر جمعیت گزینه بهتری به حساب میاید.
- برنامه پخت پیش فرض سرخ کن بسیار محدودتر از فر برقی است.
- سرخ کن به لطف فناوریهایی به کار رفته در آن، میتواند غذاها را به میزان بیشتری ترد کند.
- با فرق برقی میتوان غذاهای متنوعتری نسبت به سرخ کن تهیه کرد.
- قیمت فر برقی به مراتب بیشتر از سرخ کن است.
تفاوت | سرخ کن بدون روغن | فر برقی |
ابعاد | نیاز به فضای کمی دارد | ابعاد بزرگ و نیاز به فضای بیشتری دارد |
ظرفیت | محدود؛ نهایتا 9 لیتر | بیشتر نسبت به سرخ کن |
فناوریها | مجهز به فناوریهای مختلف و به روز | فناوریهای کمتری نسبت به سرخ کن دارد |
پخت انواع غذا | پخت غذا با تنوع کمتر انجام میشود | غذاهای متنوع و مختلفی را میتوان طبخ کرد |
برنامه پخت پیش فرض | بنا به مدل مختلف است؛ اما غالبا مجهز به 6 برنامه | دارای برنامههای متنوع پخت پیش فرض |
قیمت | ارزانتر از فر برقی | غالبا گرانتر از سرخ کن |
حال که با تفاوت فر برقی و سرخ کن آشنا شدید، در ادامه به تشریح هر کدام خواهیم پرداخت.
ابعاد فر برقی بزرگتر است
فر برقی نسبت به سرخ کن ابعاد بزرگتری دارد و نیاز به فضای بیشتری برای استقرار دارد. به همین جهت اگر آشپزخانه کوچکی دارید و یا فضای کافی برای استقرار فر برقی ندارید، بهتر است به سراغ سرخ کنهای بدون روغن بروید.
ظرفیت فر برقی بیشتر است
ظرفیت فر برقی نسبت به سرخ کن بیشتر است و حجم بیشتری از غذا را میتوانید تهیه کنید. معمولا سرخ کنها ظرفیت محدودی دارند و در بیشترین حالت شاهد ظرفیت 9.5 لیتری در سرخ کن دوقلو نینجا هستیم.
برنامه پخت پیش فرض فر برقی متنوع است
برنامه پخت پیش فرض یکی از گزینههایی است که مورد توجه افراد بسیاری قرار میگیرد. همانطور که در مقاله با سرخ کن چی درست کنم اشاره شده است، غذاهای متنوعی را با سرخ کن بدون روغن میتوان تهیه کرد. برنامه پخت پیش فرض این امکان را به شما میدهد که با لمس برنامه مورد نظر، دما و مدت زمان پخت به صورت اتوماتیک توسط دستگاه تنظیم شده و فرآیند پخت آغاز شود. تعداد برنامه پخت پیش فرض در فرهای برقی بیشتر از سرخ کن است و در نتیجه تنوع غذایی بالایی را میتوانید با فر برقی تهیه و نوش جان کنید. البته در برخی از سرخ کنهای بدون روغن، برنامههای پخت متنوعی قرار دارد و برای کارهای روزمره و مهمانیها کاملا مناسب هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر از سرخ کنهای مختلف خوب است به مطلب بهترین مارک سرخ کن بدون روغن مراجعه کنید.
قیمت فر برقی بیشتر از سرخ کن است
یکی از مسایلی که قطعا در انتخاب این دو کالا به شما کمک میکند، قیمت آنهاست. قیمت فر برقی نسبت به سرخ کن بیشتر است و برای خرید آن نیاز به بودجه بیشتری دارید. قیمت کمتر و عدم نیاز به فضای زیاد برای استقرار من جمله دلایلی هستند که خرید سرخ کن بدون روغن با استقبال بیشتری رو به رو است.
سرخ کن غذاها را تردتر میکند
یکی از نکاتی که سرخ کن به صورت حرفهای آن را انجام میدهد، سرخ کردن و کبابی کردن مواد غذایی است. غذاهای سرخ شده با سرخ کن ترد تر و طبیعتا طعمی بهتر دارند.
تنوع پخت و پز در فر برقی بیشتر
فر برقی به شما این امکان را میدهد که انواع نان، شیرینی، کیک، کلوچه، کوکی و بیسکوییت را در منزل تهیه و نوش جان کنید.
در ادامه به معرفی کامل سرخ کن بدون روغن و فر برقی میپردازیم تا با کارکرد و عملکرد این دو دستگاه به طور کامل آشنا شوید.
سرخ کن بدون روغن چیست؟
سرخ کن بدون روغن یکی از لوازم پخت و پز آشپزخانه است که در مدت زمانی کوتاهی به یکی از پرفروشترین لوازم خانه و آشپزخانه تبدیل شده است. سرخ کن بدون روغن به هواپز نیز معروف است و در مطلب هواپز چیست به معرفی این دستگاه پرداخته شده است. سرخ کن بدون روغن از المنت حرارتی و فن تشکیل شده است. المنتها حرارت مورد نیاز را تولید و به کمک فنها، هوای گرم را داخل محفظه میچرخانند. چرخش هوای گرم در اطراف مواد غذایی باعث سرخ شدن و مغز پخت شدن آنها میشود.
ویژگیهای سرخ کن بدون روغن
سرخ کن بدون روغن یا هواپز ویژگیهای منحصربفردی دارد که در ادامه به شرح آن پرداختهایم.
پخت سریع و یکنواخت: سرخ کن بدون روغن به دلیل استفاده از چرخش هوای گرم (کانوکشن) باعث پخت سریع و یکنواخت موادغذایی میشود. همچنین طعم و بافت موادغذایی را حفظ کرده و آنها را کاملا مغزپخت میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فن کانوکشن به مطلب کانوکشن چیست مراجعه کنید.
حفظ سلامتی بدن: یکی از نکات مهمی که سرخ کن بدون روغن را مجزا از لوازم پخت و پز دیگر میکند، کاهش مصرف روغن برای تهیه انواع غذاهاست. شما برای تهیه غذا با سرخ کن بدون روغن نیازی به استفاده از روغن فراوان ندارید و از این رو غذاهای تهیه شده با سرخ کن برای سلامتی بدن و به خصوص سلامتی قلب و عروق مضر نیستند. این مورد در مطلب آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست هم مورد تایید قرار گرفت.
غذاهای متنوع: سرخ کن بدون روغن به شما این امکان را میدهد که طیف وسیعی از غذاها را تهیه و نوش جان کنید. از سرخ کن بدون روغن میتوانید برای سرخ کردن، تفت دادن، کبابی کردن، پخت و پز، گرم کردن مجدد و خشک کردن میوه و سبزیجات استفاده کنید.
نظافت آسان و سریع: یکی از ویژگیهای سرخ کن بدون روغن، نظافت سریع و آسان است. برای نظافت هواپز کافیست سبد را از محفظه خارج کرده و با آب ولرم و مایع ظرفشویی به آرامی بشویید.
پنل تنظیمات دیجیتالی: یکی از قابلیتهای مهم در سرخ کن بدون روغن استفاده از پنل تنظیمات دیجیتالی است که به کاربر اجازه میدهد به راحتی و در کمترین زمان، دما و مدت زمان پخت را تنظیم و دستگاه را برای استفاده آماده کند.
فر برقی چیست؟
فر برقی یکی دیگر از لوازم پخت و پز است که به کمک آن میتوانید طیف وسیعی از غذاها، شیرینیها و کیکها را تهیه و نوش جان کنید. فر برقی برای تامین حرارت مورد نیاز خود از المنتهایی که در بالا و کف محفظه قرار گرفته استفاده میکند.
ویژگیهای فر برقی
پخت یکنواخت: فر برقی حرارت را به صورت یکنواخت در محفظه تامین میکند و باعث پخت یکنواخت و کامل مواد غذایی میشود. علاوه بر این غذاهای تهیه شده در فر برقی کاملا مغز پخت هستند و علاوه بر این موارد، طعم و بافت غذا نیز حفظ میشود.
انواع غذا، شیرینی، کیک: از فر برقی میتوانید برای گریل کردن، سوخاری کردن، سرخ کردن و کبابی کردن مواد غذایی استفاده کنید. همچنین فر برقی این امکان را به شما میدهد که انواع کیک، شیرینی، نان، کوکی، بیسکوییت، پیتزا، لازانیا و … را تهیه و نوش جان کنید.
گرم کردن غذاهای مختلف: یکی از امکانات فر برقی که مورد توجه بسیاری قرار میگیرد، امکان گرم کردن مجدد انواع مختلفی از غذاهاست. شما میتوانید نان، پیتزا، لازانیا، سمبوسه، پیراشکی، غذاهای خورشتی و برنج را به راحتی گرم کنید.
یخ زدایی: همچنین فر برقی به شما این امکان را میدهد را که مواد فریز شده خود را یخ زدایی کنید.
جمع بندی؛ فرق سرخ کن و فر چیست؟
فر برقی و سرخ کن دو وسیله پرکاربرد هستند و شما باید با توجه به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنید. سرخ کن معمولا برای سرخ کردن، کبابی کردن و پخت و پز استفاده میشود و تنوع شیرینی و کیک کمتری را دارد. فر برقی نیز برای تهیه انواع غذا، کیک و شیرینی استفاده میشود ولی به صورت تخصصی برای سرخ کردن طراحی نشده است.