مجله ردکارت

کانوکشن چیست؟

کانوکشن

با پیشرفت تکنولوژی در دنیای امروز، توجه به حفظ سلامتی بدن انسان نیز اهمیت پیدا کرده است. امروزه در ساخت فر برقی، آون توستر، سولاردام و برخی از سرخ کن‌ها از سیستم کانوکشن استفاده می‌شود. حال شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که کانوکشن چیست و ما در این مقاله قرار است تا به این سوال پاسخ بدهیم و کاربرد فن کانوکشن را برای شما شرح دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

فن کانوکشن چیست؟

کانوکشن تکنولوژی جدیدی است که در ساخت لوازمی از جمله آون توستر، سولاردام، مایکروویو به کار گرفته شده است. کانوکشن به این صورت است که حرارت توسط المنت‌هایی که در دستگاه قرار گرفته ایجاد می‌شود و سپس به کمک فن‌هایی که در محفظه دستگاه تعبیه شده، هوای گرم ایجاد شده توسط المنت‌ها به حرکت در میاید و به صورت یکنواخت به مواد غذایی برخورد می‌کند. این حرارت یکنواخت باعث پخته شدن کامل و یکنواخت مواد غذایی می‌شود.

کانوکشن چیست

عکس دکمه کانوکشن

دکمه کانوکشن ممکن است در تمامی دستگاه‌ها یکسان نباشد اما با این حال، در این قسمت عکس دکمه کانوکشن در مایکرویو را برای شما قرار می‌دهیم.

عکس دکمه کانوکشن

آیا تهیه غذا در حالت کانوکشن مضر است؟

به این نکته توجه کنید که تهیه غذا در دستگاه‌هایی که از سیستم کانوکشن استفاده می‌کنند هیچ ضرری برای بدن ندارد، چون مواد غذایی با روال طبیعی و در محدوده زمانی مشخص تهیه و آماده سرو می‌شوند.

کانوکشن در چه دستگاه‌هایی وجود دارد؟

امروزه تقریبا در بیشتر دستگاه‌های پخت و پز شاهد حضور فن کانوکشن هستیم. حضور کانوکشن در فر و مایکروویو باعث شده است تا عملکرد آن‌ها بهبود پیدا کند و مواد غذایی با سرعت و کیفیت بیشتری آماده شوند. همچنین کانوکشن در توستر نیز باعث شده است تا نان با کیفیت بهتر و با سرعت بیشتری گرم و یا برشته شود و در اکثر توسترها شاهد استفاده از این فن هستیم. از دستگاه‌های پرکاربرد و پرفروش لوازم خانگی که مجهز به کانوکشن هستند می‌توانیم به توستر، سرخ کن بدون روغن، آون توستر، فر و مایکروویو اشاره کنیم.

کاربرد کانوکشن چیست؟

شاید از خود بپرسید کاربرد کانوکشن چیست و در چه موقعیت‌هایی از آن استفاده می‌شود؟ همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم، کانوکشن در لوازمی از جمله آون توستر، فربرقی، مایکروویو و سولاردام تعبیه شده و به آن‌ها مزیت‌های زیر را بخشیده است:

تنظیم خودکار

یکی از امکانات جالب کانوکشن تنظیم خودکار حرارت بر اساس وزن و نوع ماده غذایی است. این امر علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی باعث پخته شدن کامل ماده غذایی نیز می‌شود.

بهترین روش پخت

این تکنولوژی به شما این امکان را می‌دهد که بدون تنظیم دما و زمان، با فشردن یک دکمه غذای مورد نظر خود را تهیه و طبخ کنید.

تهیه انواع کیک و غذا

فن کانوکشن یک روش پخت به صورت یکنواخت است و به کمک این سیستم قادر خواهید بود انواع کیک، پیتزا، نان، شیرینی، جوجه کباب و … را طبخ و نوش جان کنید. همچنین سیستم کانوکشن با چرخش هوای گرم باعث می‌شود تا کیک، شیرینی یا کوکی شما کاملا یکنواخت پخته شود و هیچ بخشی از آن، خشک یا سوخته نباشد.

تهیه انواع غذا با کانوکشن

گرم کردن و یخ زدایی

یکی دیگر از مزیت‌های کانوکشن گرم کردن مجدد غذا و یا یخ زدایی از مواد غذایی فریز شده است. سیستم کانوکشن با پخش حرارت یکنواخت در محدوده دمایی بین 40 تا 80 درجه سانتی‌گراد قادر است تا مواد غذایی فریز شده را یخ زدایی کرده و یا پیتزا و کیک شما را مجدد گرم کند.

پیش بینی زمان پخت

به کمک سیستم کانوکشن شما زمان دقیقی از پخت کامل مواد غذایی خود دارید.

گریل و کبابی کردن

یکی دیگر از امکانات کانوکشن، امکان گریل و کبابی کردن مواد غذایی است. این برنامه موادغذایی مورد نظر را به صورت کاملا کبابی و مغز پخت می‌کند.

سرخ کردن بدون روغن

همچنین شما به کمک سیستم کانوکشن می‌توانید مواد غذایی خود را بدون نیاز به روغن و تابه، با کمترین درصد روغن سرخ کنید. به کمک این تکنولوژی به راحتی، بادمجان، کدو، گوجه، ماهی و … را سرخ کرده و از طعم بی نظیرشان لذت ببرید. برخی از سرخ کن‌ها مانند سرخ کن نینجا به لطف کانوکشن از سیستم بدون روغن استفاده می‌کنند.

خشک کردن

جالب است بدانید که شما که کمک تکنولوژی کانوکشن قادر خواهید بود تا سبزیجات و میوه جات را در منزل خود خشک کنید.

مزایای کانوکشن چیست؟

طبق گفته‌های www.ajmadison.com فن کانوکشن مزایا و معایبی دارد که در ادامه به طور خلاصه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

پخت یکنواخت غذا

اولین موردی که به چشم می‌آید این است که مواد غذایی به صورت یکنواخت پخته می‌شوند. عدم وجود کانوکشن باعث می‌شود تا برخی از قسمت‌های غذا سرد باشد و برخی از قسمت‌های دیگر گرم باقی بماند. این حالت در اکثر اجاق گازها، مایکرویوها و یا آون توسترهای قدیمی به چشم می‌آید. وجود کانوکشن باعث می‌شود تا هوای گرم به صورت یکنواخت به گردش دربیاید و غذای شما به بهترین شکل ممکن طبخ می‌شود. همچنین به کمک این سیستم وسط کیک و یا غذای شما هم سرد نخواهد بود.

مزایای کانوکشن

پخت سریع‌تر غذا

یک ویژگی بسیار مهم سیستم کانوکشن این است که شما می‌توانید غذای خود را در دمای پایین‌تری طبخ کنید اما در عین حال سریع‌تر از حالت معمول غذای خود را تحویل بگیرید. این ویژگی به لطف گردش یکنواخت هوای گرم ممکن است. این حالت برای خانواده‌های پرجمعیت و پرمشغله یک مزیت بسیار بزرگ است. همچنین وجود فن کانوکشن باعث می‌شود تا مصرف برق دستگاه پایین بیاید.

قابلیت پخت بیش از یک غذا به طور همزمان

اگر در حال پختن یک غذای سنگین و بزرگ هستید، ممکن است لازم باشد بیش از یک ظرف را در فر قرار بدهید. در اجاق‌های بدون سیستم کانوکشن معمولا یکی از ظرف‌ها و یا غذاها زودتر آماده می‌شوند و این باعث می‌شود تا ما نتوانیم به صورت همزمان غذای خود را داشته باشید. اما در فر و یا دستگاه‌هایی که مجهز به سیستم کانوکشن هست، این مشکل به صورت کلی حل شده است. شما می‌توانید بیش از یک غذا و یا ظرف داخل دستگاه خود قرار دهید و تمام آن‌ها با دمای یکسان پخته می‌شوند و به صورت همزمان آماده خواهند شد.

ظروف را در هر طبقه (قفسه) می‌توانید قرار دهید

در فرهای معمولی و بدون سیستم کانوکشن، معمولا باید غذای خود را در قفسه میانی قرار می‌دادیم زیرا چنانچه در قفسه بالایی و یا پایینی قرار می‌دادیم احتمال سوختگی غذا وجود داشت. اما کانوکشن این مشکل را هم حل کرده است. شما می‌توانید ظرف غذای خود را در طبقه‌ای که مایل هستید قرار دهید و نگران سوختن و یا مشکلات احتمالی نباشید.

معایب کانوکشن

فن کانوکشن در کنار تمام مزایایی که دارد، یک سری معایب هم دارد که خوب است آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

شما باید دستورالعمل پخت را شخصی سازی کنید

زمانی که شما قصد پختن کیک و یا حتی پیتزا دارید، غالبا دستورالعمل در پشت جعبه محصول نوشته شده است اما باید توجه داشته باشید که این دستورالعمل بیشتر متناسب با فرهای معمولی است. اگر شما از دستگاهی استفاده می‌کنید که مجهز به سیستم کانوکشن است، باید دستور پخت خود را شخصی سازی کنید تا شاهد غذای سوخته نباشیم.

معایب کانوکشن

خمیر به اندازه فر های معمولی پف نمی‌کند

شکایت عمده بسیاری از افرادی که از کانوکشن استفاده می‌کنند این است که کیک‌های آن‌ها به اندازه زمانی که از اجاق‌ و یا فرهای معمولی استفاده می‌کنند، پف نمی‌کند و یا بالای نمیاید. اگر شما هم به این مورد حساس هستید بهتر است و به دنبال این هستید که کیک شما پف کند، بهتر است به سراغ اجاق‌های معمولی بروید و یا از دستگاهی استفاده کنید که اجازه خاموش کردن فن کانوکشن را به شما بدهد.

ظروف بیش از حد می‌تواند عملکرد را مختل کند

اگر چه گفته شد، در این نوع دستگاه‌ها می‌توانیم از ظرف‌های متعدد استفاده کنیم اما استفاده بیش از حد باعث مسدود سازی فن کانوکشن می‌شود و همین مورد کافی است تا عملکرد دستگاه مختل شود و روند پخت غذا طولانی‌تر از حالت عادی باشد. پس باید توجه داشته باشید که به هنگام استفاده از دستگاه، ظروف را بیش از گنجایش قرار ندهید و مقابل فن کانوکشن خالی باشد تا این سیستم بتواند بهترین عملکرد خود را داشته باشد.

نکات مهم هنگام استفاده از فن کانوکشن

بهتر است دمای دستگاه را روی حالت متعادلی تنظیم کنیم. در بیشتر مواقع توصیه می‌شود تا دستگاه را جهت راه اندازی بر روی 25 درجه فرانهایت و یا حتی کمتر قرار دهید.

همچنین لازم است از چرخش هوای گرم و چرخش فن‌ها مطمئن باشید. چنانچه فن‌ها به خوبی کار نکند و یا راه آن‌ها مسدود شده باشد، نمی‌توان انتظار کارکرد صحیحی از کانوکشن داشت و قطعا غذای شما به درستی طبخ نمی‌شود.

همچنین قبل از روشن کردن دستگاه، بهتر است تا دستگاه را مطابق با دستور غذای مدنظر، تنظیم کنید و سپس دستگاه را روشن کنید و بر روی حالت کانوکشن قرار دهید.

جمع بندی

کانوکشن یک تکنولوژی جدید در ساخت لوازمی مانند آون توستر، مایکروویو و سولاردارم است که موادغذایی را با پخش حرارت یکنواخت تهیه و آماده سرو می‌کند. استفاده از سیستم کانوکشن در هر کدام از وسایل نامبرده مزیتی بر افزایش قیمت آن دستگاه نیست.

author-avatar

درباره امیرحسین سعیدی

امیر حسین سعیدی هستم، مدیر و موسس وبسایت ردکارت و فروشگاه حضوری ردکارت در خیابان امیرحضور تهران. علاقه‌مند به نقد و بررسی تخصصی لوازم خانگی هستم و قرار است تا تجربیات خود حاصل از چندین سال فعالیت در حوزه لوازم خانگی از برندها و محصولات مختلف را با شما در میان بگذارم.

10 نظر در “کانوکشن چیست؟

  1. elmira گفت:

    فن کانوکشن واقعا چیزیه که امروزه مورد نیازه. من فرهای قدیمی و ساده رو داشتم و همیشه با پختن کیک مشکل داشتم اما به تازگی مایکرویو خریداری کردم که مجهز به کانوکشن است و واقعا راحت شدم و بدون مشکل خاصی کیک و باقی غذاها را درست میکنم.
    اگر قصد خرید دستگاه پخت و پزی دارید، توجه کنید مجهز به فن کانوکشن باشه.

    1. سحر گفت:

      سلام وقت بخیر معذرت هنگام استفاده از کانوکشن برای پخت کیک دیگه نیازی نیست که دکمه پخت اتوماتیک بزنیم؟؟

      1. agent گفت:

        سلام
        وقتی از کانوکشن برای پخت کیک یا هر غذای دیگری استفاده می‌کنید، معمولاً نیازی به فشردن دکمه پخت اتوماتیک نیست.
        در صورت استفاده از کانوکشن، معمولاً به شما این امکان را می‌دهد که دما و زمان پخت را به صورت دستی تنظیم کنید. بنابراین، برای پخت کیک یا غذاهای دیگر، بهتر است که تنظیمات دما و زمان مورد نیاز را به صورت دستی وارد کنید و دکمه پخت اتوماتیک را نزنید.
        همچنین به دستور پخت کیک مورد نظر هم توجه ویژه داشته باشید.

  2. Fahimeh گفت:

    سلام
    مطلب بسیار خوبی بود.
    میتونم بگم اکثر سرخ کن ها و مولتی کوکرها در بازار از فن کانوکشن استفاده میکنن و اگر برندی استفاده نکنه واقعا قدیمی کار میکنه و ارزش خرید بالایی هم نداره.

  3. Amirabbas گفت:

    ممنون بابت توضیح کاملتون در مورد کانوکشن. من خودم خیلی دنبال این بودم که ببینم فن کانوکشن چیه که در بیشتر سرخ کن ها و مایکرویوها وجود داره و مطلب شما به صورت کامل جواب من رو داد.

    1. agent گفت:

      سلام.
      خوشحالیم که مطلب ما پاسخ سوال شما را به صورت کامل داده است.
      موفق باشید.

  4. Molaei گفت:

    ممنون بابت مقاله خوبتون.
    فن کانوکشن واقعا کاربردیه و به نظرم تبدیل به یک آپشن ضروری توی لوازم پخت و پز شده.

  5. Parisa armanfar گفت:

    سلام و درود
    مطلب بسیار کامل و خوبی بود.
    من خودم آون توستر باریتون دارم و مجهز به کانوکشن هست و عملکرد بسیار خوبی داره و ضرری هم نداره.

  6. حسین ابراهیم زاده قمی گفت:

    تفاوت اینورتر با کانوکشن چیست

    1. agent گفت:

      سلام
      اینورتر بیشتر در مایکرویوها وجود دارد. بخواهیم تفاوت اینورتر و کانوکشن را خلاصه خدمت شما عرض کنیم این است که کانوکشن حاصل ترکیب دما با فن است اما در اینورتر بیشتر ما با خروجی سر و کار داریم.
      به عبارتی یک مایکروویو اینورتر دارای توان خروجی ثابتی است بدون اینکه نیازی به خاموش کردن برای دستیابی به کنترل دما باشد. این مورد باعث میشود تا غذای شما با صرف انرژی کمتری اما با کیفیت بالاتری پخته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *