سرخ کن و هواپز دو دستگاه پرکاربرد و پرفروش در حوزه لوازم خانگی هستند و بسیاری از افراد آنها را یکسان در نظر میگیرند و تفاوتی بین آنها قائل نیستند. توجه داشته باشید که منظور ما از هواپز همان سرخ کن بدون روغن است و منظور از سرخ کن، سرخ کنهای سنتی است که نیاز به روغن بسیار دارد. در ادامه با ردکارت همراه باشید تا به فرق سرخ کن و هواپز بپردازیم.
تفاوت سرخ کن و هواپز
در ادامه به صورت خلاصه به تفاوت سرخ کن و هواپز خواهیم پرداخت.
- سرخ کن برای تهیه غذا نیاز به روغن بسیار زیادی دارد در حالی که هواپز (Airfryer) با حداقل روغن و فن کانوکشن عملیات پخت و پز را انجام میدهد.
- مدت زمان پخت غذا در سرخ کن کمتر از هواپز است.
- غذاهایی که به وسیله هواپز آماده میشوند غالبا سالمتر هستند و برای برنامههای رژیمی مناسب است.
- هواپز دارای برنامههای متعدد پیش فرض پخت و پز است، این در حالی است که سرخ کن این قابلیت را ندارد.
تفاوت | سرخ کن | هواپز |
نیاز به روغن | دارد؛ به میزان زیاد | ندارد یا نهایتا یک قاشق چای خوری |
کانوکشن | ندارد | مجهز به فن کانوکشن در تمامی مدلها |
مدت زمان پخت غذا | به دلیل نیاز به داغ کردن روغن، مدت زمان طولانیتر است. | مدت زمان پخت غذا نسبت به سرخ کن، کوتاهتر است. |
برنامه پیش فرض | غالبا ندارد | مجهز به چندین نوع برنامه پخت پیش فرض |
حال در ادامه با جزئیات بیشتری به بررسی این دو دستگاه پرکاربرد خواهیم پرداخت.
فرق سرخ کن و هواپز در استفاده از روغن
میتوانیم اصلی ترین تفاوت سرخ کن و هواپز (Airfryer) را میزان استفاده از روغن در نظر بگیریم. تمامی سرخ کنهای معمولی نیاز به روغن زیادی برای پخت و سرخ کردن غذا دارند. مواد غذایی در سرخ کنهای معمولی باید در روغن غوطهور شوند و به همین جهت است که به این نوع سرخ کنها غالبا Deep Fryer گفته میشوند.
اما از آن جهت هواپزها غالبا نیاز به یک قاشق روغن برای پخت غذا دارند و بیشتر از گردش هوای گرم برای پخت غذا استفاده میکنند و به همین جهت به آنها Airfryer نیز گفته میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر از هواپزها و ساز و کار آنها بهتر است به مقاله هواپز چیست مراجعه کنید.
مدت زمان پخت کدام کمتر است؟
به صورت کلی زمانی که دستگاهی از روغن بیشتری در فرایند پخت و پز خود استفاده کند، میتواند غذا را در ظرف مدت زمان کوتاهتری آماده کند. این موضوع در مورد سرخ کن و هواپز هم وجود دارد. سرخ کنهای معمولی از روغن بسیار بیشتری نسبت به هواپز (سرخ کن بدون روغن) استفاده میکنند و طبق بررسیهای صورت گرفته، میتوانند زیر 5 دقیقه غذای موردنظر شما را سرخ و آماده کنند. این در حالی است که هواپز (سرخ کن بدون روغن) از کانوکشن برای پخت غذا استفاده میکنند. اگر چه غذاهای سالمتری در اختیار شما قرار میدهد اما باید مدت زمان بیشتری را منتظر آماده شدن غذای خود باشید.
کیفیت پخت کدام بیشتر است؟
در بیشتر بررسیهای صورت گرفته کیفیت پخت غذا در هر دو مدل سرخ کن، یکسان است. هر دو سرخ کن معمولی (Deep Fryer) و هواپز (Airfryer)، غذاهای ترد و لذیذی را میتوانند آماده کنند و تنها تفاوت آنها میزان استفاده از روغن است.
تفاوت هواپز و سرخ کن در سلامت غذا
به طبع هر چه غذا با روغنی کمتری سرخ شود و مواد غذایی مدنظر شما در روغن کمتری غوطه ور شود، سالمتر است و برای افرادی که در رژیم غذایی هستند، مناسبتر است. اگر شما به دنبال پختن غذای سالم هستید و یا در رژیم غذایی هستید، بدون شک باید به سراغ خرید هواپز (سرخ کن بدون روغن) بروید که برای انتخاب و خرید بهترین هواپز بهتر است به مقاله بهترین مارک سرخ کن بدون روغن مراجعه کنید تا بتوانید بهترین خرید را داشته باشید.
طعم غذا در سرخ کن بهتر است یا هواپز؟
خوشمزه بودن غذا تهیه شده در هواپز و سرخ کن معمولی به ذائقه شما برمیگردد. در حالت کلی سرخ کن معمولی میتوانند غذای تردتری را در اختیار شما قرار بدهند. دلیل این اتفاق هم این است که غذا به صورت کامل داخل روغن غوطه ور میشود و این مورد باعث میشود تا قسمت بیرونی کاملا ترد شود و قسمت درونی آن مرطوب باقی بماند. این در حالی است که هواپز از گردش هوای گرم استفاده میکند و همین مورد باعث میشود تا تردی غذا نسبت به سرخ کن معمولی کمتر باشد. اما همچنان به دلیل سلامت بیشتری که دارد، توصیه میشود.
جمع بندی؛ سرخ کن بخرم یا هواپز؟
اگر طرفدار زندگی سالم و غذای سالم هستید بهتر است تا هواپز برای تهیه و طبخ غذاهای خود انتخاب کنید. اما اگر نیاز به سرخ شدن مواد غذایی به صورت حرفهای دارید و یا به دنبال سرخ کردن غذا در مدت زمان کوتاهتری هستید و حاضر هستید تا غذای چربتری را تجربه کنید، بهتر است سرخ کنهای معمولی (Deep Fryer) را انتخاب کنید. چنانچه قصد خرید هواپز (سرخ کن بدون روغن) دارید بهتر است به مقاله راهنمای خرید سرخ کن بدون روغن مراجعه کنید تا بهترین انتخاب و تجربه خرید را داشته باشید.
بخوام خیلی خلاصه براتون تفاوت سرخ کن و هواپز بگم اینه که هواپز بدون روغنه، سرخ کن با روغن. تازه الان به هواپز میگن سرخ کن بدون روغن و اسمی از هواپز نمیارن.
خیلی کامل و جامع تفاوت سرخ کن و هواپز رو گفتید. به نظرم با کارایی و سهولتی که هواپز یا همون سرخ کن های بدون روغن دارن، دیگ هیچ دلیلی برای خرید سرخ کن با اون حجم از روغنی که نیاز داره وجود نداره.
ممنون بابت مقاله کاملتون
به نظر من با این تفاوت هایی که بین هواپز و سرخ کن وجود داره، هیچ توجیهی برای خرید سرخ کن های معمولی وجود نداره و اگر کسی برای سلامتی خودش ارزش قائل باشه، باید به سراغ سرخ کن های بدون روغن یا همون هواپزها بره
با وجود هواپز واقعا هیچ دلیلی برای خرید سرخ کن های معمولی وجود نداره. فقط حجم روغنی که مجبور هستیم بریزیم تا غذا آماده بشه نشون میده که به هیچ عنوان نباید از سرخ کن های معمولی استفاده کنیم تا وقتی که سرخ کن های بدون روغن یا همین هواپزها موجود هست.
با سلام
تفاوت سرخ کن و هواپز واقعا به چشم میاد… علنا یکیشون برای سلامتی مضره و یکیشون ضرر کمتری داره یا به قول برخی اصلا ضرری نداره
من در هر حال خرید هواپز یا همون سرخ کن های بدون روغن رو ترجیح میدم و به بقیه هم پیشنهاد میکنم که در حق خودشون لطف کنن و از روغن زیاد دوری کنن