مجله ردکارت, مقالات همزن برقی کاسه دار

کاربرد پره های همزن برقی چیست؟

پره های همزن برقی

یکی از وسایلی که در هر آشپزخانه وجود دارد همزن برقی است. با پیشرفت تکنولوژی همزن دستی جای خود را به همزن برقی سپرده است. کسانی که علاقه به آشپزی و شیرینی پزی دارند از همزن برقی کاسه دار استفاده می‌کنند و آن را دستیار ثابت خود می‌دانند. اکثر همزن‌های کاسه دار برقی مجهز به سری‌ و پره‌های مختلفی هستند که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. اگر شما هم به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد کاربرد پره های همزن برقی هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا کاربرد هر کدام از آن‌ها را به طور دقیق برای شما بیان کنیم.

کاربرد پره های همزن برقی

کاربرد پره های همزن برقی به صورت خلاصه عبارت است از :

  • پره مفتولی برای فراستینگ سبک، خامه زدن، تهیه انواع شیرینی‌های مختلف که نیاز به مخلوط کردن مواد نسبتا سنگین دارد.
  • پره تخت برای تهیه انواع خمیر و مواد و همچنین تهیه انواع فراستینگ ضخیم و سنگین
  • چنگگ خمیر برای ورز دادن خمیر نان و انواع خمیرهای سنگین. این تیغه بیشتر برای کارهای سنگین مورد استفاده قرار میگیرد.
  • پره Flex Edge برای جمع آوری مواد از دور کاسه و همچنین مخلوط کردن موادی که به دور کاسه میچسبد. بیشتر برای یکدست شدن موادی که حالت چسبندگی دارد، مورد استفاده قرار میگیرد.

تیغه‌ها و پره‌های همزن برقی نقش بسیار مهمی را در آشپزی ایفا می‌کنند و هر کدام برای دستور غذایی خاصی استفاده می‌شوند. تیغه‌های همزن برقی آنقدر اهمیت دارند که در اکثر مطالب مرتبط به راهنمای خرید همزن برقی به اهمیت و انواع آن‌ها اشاره می‌شود. در ادامه به پر کاربردترین پره ها اشاره خواهیم کرد.

نوع پره (تیغه) کاربرد 
پره مفتولی (Balloon whisk) فراستینگ سبک، خامه زدن، بهم زدن سفیده تخم مرغ، تهیه دستورات مرتبط به انواع شیرینی 
پره تخت  فراستینگ ضخیم، تهیه انواع خمیر 
چنگک خمیر ورز دادن خمیر نان، تهیه خمیر پیتزا
پره Flex Edge زمانی که مایع مدنظر شما به کاسه میچسبد و قصد جمع آوری از دور ظرف و تهیه یک مخلوط یکنواخت دارید

انواع پره های همزن برقی

به طور کلی همزن‌های برقی دارای پره‌‌های مختلف هستند که معمولا از جنس استیل ساخته می‌شوند. هر پره برای منظور خاصی طراحی و استفاده می‌شود. از جمله پره و یا تیغه‌های کاربردی همزن می‌توان به پره مفتولی، پره تخت، چنگک خمیر و پره Flex edge اشاره کرد که در ادامه هر کدام را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

پره مفتولی

پره مفتولی که به آن پره بادکنکی (Balloon whisk) گفته می‌شود، یکی از پره‌های رایج و کاربردی در همزن‌های برقی است. از این پره برای کارهایی استفاده می‌شود که نیاز به ترکیب هوا در مخلوط مد نظر شما دارد. ظاهر بادکنکی شکل به همراه سیم‌های نازک و مفتولی متعدد، باعث می‌شود تا هوا به راحتی از آن عبور کند و وارد مخلوط شما شود و در نتیجه بافت‌ها و مخلوط‌های سبک‌تر و نرم‌تری ایجاد شود.

پره مفتولی یا بادکنکی

از این پره برای هم زدن سفیده تخم مرغ تا سفت شدن، خامه زدن و ایجاد مخلوط‌ها و خمیرهای سبک کیک استفاده می‌شود. همچنین هنگام استفاده از پره مفتولی، توصیه می‌شود برای جلوگیری از پاشیده شدن با سرعت کم شروع کنید و با غلیظ شدن مخلوط، سرعت را به تدریج افزایش دهید. برای سفیده تخم مرغ و خامه فرم گرفته، نظارت دقیق بر روند هم زدن برای جلوگیری از هم زدن بیش از حد، که می تواند منجر به بافت دانه دانه شود، ضروری است.

کارکردهای اصلی پره مفتولی به طور خلاصه عبارت است از:

  • فراستینگ سبک (فراستیگ یک پوشش از خامه است که برای تزئیین شیرینی و کیک استفاده می‌شود)
  • مرنگ (محصولی که از به هم زدن سفیده تخم مرغ و شکر درست می‌شود و برای تیه شیرینی و کیک از آن استفاده می‌شود)
  • سفیده تخم مرغ
  • خامه زدن

پره تخت

کاربرد پره های همزن برقی بسیار متفاوت و متنوع است و گاهی اوقات افراد کاربرد پره تخت و مفتولی را یکسان در نظر میگیرند در صورتی که این‌گونه نیست. پره تخت که به عنوان تیغه همزن هم از آن یافت می‌شود، کاربردی‌ترین پره موجود در همزن‌های برقی است و تمامی همزن‌ها مجهز به این پره هستند. شکل ظاهری این پره شبیه به پارو است و از یک سطح صاف و پهن استفاده می‌کند که همین مورد باعث می‌شود بدون مداخله دست، مواد غذایی به بهترین شکل ممکن ترکیب شوند. در ادامه به چند نکته کلیدی از پره تخت همزن اشاره خواهیم کرد تا با کاربرد پره و یا تیغه تخت آشنا شوید.

پره تخت

از این پره و یا تیغه می‌توان برای کارهای مختلف مخلوط کردن استفاده کرد و آن را یک ابزار ضروری در آشپزخانه تبدیل کرده است. برای مخلوط‌های با غلظت متوسط تا سنگین از این پره می‌توان استفاده کرد.

از این پره خصوصا برای خامه کردن کره و شکر که یک مرحله بسیار مهم در بسیاری از دستورالعمل‌های آشپزی است، می‌توان استفاده کرد. این پره به دلیل عبور دادن هوا از خود، باعث می‌شود که بافتی صاف از مواد مدنظر ما بدست آید.

به طور کلی، از این پره برای کارهایی نظیر مخلوط کردن خمیرکیک، خمیر کوکی، خمیر شیرینی، آیسینگ و حتی پوره کردن سیب زمینی استفاده می‌شود و عملکرد بسیار مناسبی برای این دست فعالیت‌ها دارد. این پره بیشتر برای مخلوط کردن و تهیه خمیرهای سبک و نیمه سنگین مناسب است. طراحی صاف و مسطح این تیغه، باعث می‌شود تا ترکیب کامل مواد تضمین شود و بیشترین کیفیت حاصل شود.

کاربردهای اصلی پره تخت به صورت خلاصه عبارت است از:

  • برای برهم زدن انواع مواد تشکیل دهنده کرم
  • خمیرهای کوکی
  • تهیه فراستینگ‌ ضخیم

چنگک خمیر

پره خمیرزن

چنگک خمیر و یا قلاب خمیر یکی دیگر از پره‌های کاربردی در همزن‌های برقی است و در اکثر همزن‌های برقی این نوع پره نیز یافت می‌شود.

هدف اصلی و اولیه چنگک خمیر صرفا ورز دادن و کار کردن با خمیر است به طوری که اگر بخواهید این کار را به صورت دستی انجام دهید، انرژی بسیار زیادی از شما میگیرد. پس اگر شما هم برای شما هم این سوال بوجود آمده است که خمیرزن همزن برقی کدام است، باید بگوییم که چنگک و یا قلاب خمیر پاسخ سوال شما است.

چنگک‌ خمیر معمولا در دو طرح اصلی تولید می‌شوند. یکی از آن‌ها C شکل است که معمولا در همزن‌های معمولی استفاده می‌شود. در حالی که چنگک‌های مارپیچی شکل اغلب در همزن‌های کاسه دار استفاده می‌شود.

همان‌طور که گفته شد، این پره برای ورز دادن خمیر گزینه مناسبی است و عمل حرکت دست به هنگام ورز دادن به خمیر را تقلید می‌کند. اگر چه استفاده اصلی از این نوع پره برای ورز دادن به خمیر نان و یا موارد مشابه است اما برخی از کاربران از این نوع چنگک برای مخلوط‌های سنگین‌تر مانند انواع خاصی از خمیر کوکی نیز استفاده می‌کنند.

کارکردهای چنگک خمیر به صورت خلاصه عبارت است از:

  • ورز دادن خمیر نان
  • خمیر پیتزا
  • پاستا

پره Flex edge

برخی از همزن‌های برقی مجهز به این نوع پره هستند. یک طرف این لبه مجهز به سیلیکون و یا پلاستیک هست و همین مورد سبب می‌شود تا مواد مدنظر شما در کاسه جمع آوری شوند و به شما این اطمینان را می‌دهد که همه مواد کاملا ترکیب شده‌اند. از این پره زمانی استفاده می‌شود که مخلوط مد نظر شما به کاسه میچسبد و شما برای اطمینان از مخلوط و میکس شدن تمامی آن‌ها، از این پره استفاده می‌کنید تا لبه سیلیکونی و یا پلاستکی آن مواد را از دور کاسه جمع کند و به مخلوط شما اضافه کند.

جمع بندی؛ کدام شاخک همزن برقی پرکاربرد است؟

همان‌طور که گفته شد، پره‌های همزن هر کدام کاربرد خاص خود را دارند و لازم است تا مطابق با دستور آشپزی، یکی از آن‌ها را به کار بگیرید. به خاطر داشته باشید که وجود تمامی این پره‌ها در همزن‌های برقی الزامی نیست و برخی از برندها به عنوان لوازم جانبی اضافی آن‌ها را در محصولات خود قرار می‌دهند لذا به هنگام خرید، پره‌های موجود در آن‌ها را بررسی کنید.

author-avatar

درباره امیرحسین سعیدی

امیر حسین سعیدی هستم، مدیر و موسس وبسایت ردکارت و فروشگاه حضوری ردکارت در خیابان امیرحضور تهران. علاقه‌مند به نقد و بررسی تخصصی لوازم خانگی هستم و قرار است تا تجربیات خود حاصل از چندین سال فعالیت در حوزه لوازم خانگی از برندها و محصولات مختلف را با شما در میان بگذارم.

5 نظر در “کاربرد پره های همزن برقی چیست؟

  1. Hassan Farahani گفت:

    مطلب بسیار خوب و کاربردی بود.
    در حال حاضر اکثر همزن های برقی چندین تیغه را همراه خودشون دارن و نیازی نیست جداگانه خریداری کنیم اما در بین تمامی پره هایی که در جعبه دستگاه وجود دارد، بیشتر پره مفتولی و تخت کاربرد دارد و از بقیه کمتر استفاده میشه. اما به هر حال برای برخی از دستورات آشپزی خاص به سایر پره ها هم نیاز است و نکته ای هست که باید موقع خرید همزن برقی حتما بهش توجه داشته باشیم.

    1. agent گفت:

      خوشحالیم که مطلب برای شما مفید بوده.
      بله حق با شماست اما همانطور که خودتون هم اشاره کردید برای برخی از دستورات مانند پخت کیک و نان ممکنه با سایر پره ها هم نیاز داشته باشیم و خوب است دستگاهی بخریم که اکثر پره های کاربردی را داشته باشد.

  2. jamshid گفت:

    من تا حالا اسم پره Flex edge رو نشنیده بودم و نمیدونستم دقیقا چه کاربردی داره.
    ممنون از مطلب خوبتون.

    1. agent گفت:

      خوشحالیم که از مطلب ما راضی بودید

  3. Mina گفت:

    از نظر من کاربردی ترین پره موجود در همزن برقی، پره مفتولیه.
    پره های دیگه خصوصا پره هایی مثل Flex edge خیلی کم کاربرد دارن و شاید سالی ی بارم استفاده نکنیم ازشون 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *