همزن کاسه دار یکی از لوازم آشپزخانه است که در بین علاقمندان به آشپزی و شیرینی پزی از جایگاه ویژهای برخوردار است. ممکن است برای شما هم سوالاتی در مورد طرز استفاده از همزن برقی کاسه دار پیش آمده باشد و به دنبال راهنمای استفاده از همزن برقی کاسه دار باشید. به همین جهت ما تصمیم گرفتیم تا با این مقاله به تمام سوالات شما پاسخ بدهیم.
طرز استفاده از همزن برقی
به طور کلی کار کردن با همزن برقی کاسه دار بسیار ساده است. کافی است دستگاه را به برق بزنید و سرعت مدنظر خود را انتخاب کنید. اما چالش اصلی زمانی است که شما بخواهید تیغه همزن را تعویض کنید و یا کاسه همزن را جدا کنید تا آن را بشویید. در این مواقع، اصولا افراد نگران آسیب دیدن دستگاه هستند. در ادامه به جزئیات مراحل تعویض تیغه و کاسه همزن را برای شما شرح خواهیم داد.
تعویض تیغه همزن کاسه دار
یکی از سوالاتی که در ذهن اکثر کسانی که تجربه کار با همزن کاسه دار را نداشتهاند، این سوال است که چگونه تیغه همزن را تعویض کنم؟ همانطور که میدانید، تیغهها نقش مهمی در همزن برقی کاسه دار دارند و به دلیل تنوع کاربرد پره های همزن برقی لازم است تا گاهی آنها را تعویض کنیم.
برای تعویض تیغه همزن کاسه دار مراحل زیر را طی کنید:
- دستگاه را خاموش کنید.
- اهرم قفل را باز کرده تا موتور به عقب کشیده شود.
- اگر قصد دارید تیغه را از همزن جدا کنید کافیست تیغه را به سمت داخل فشار دهید و سپس به سمت راست چپ بچرخانید تا تیغه از حالت قفل خارج شده و به راحتی از دستگاه جدا شود.
اما اگر قصد دارید تیغه را به همزن وصل کنید کافیست تیغه را در محل مورد نظر قرار داده و سپس آن را با فشار به سمت داخل، به سمت راست بچرخانید تا تیغه در محل مورد نظر قفل شود.
برداشتن یا گذاشتن کاسه همزن
برای برداشتن یا گذاشتن کاسه همزن کافیست مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا همزن را خاموش کنید.
- به کمک اهرم تعبیه شده در انتهای همزن، قفل موتور را باز کرده و موتو را به عقب بکشید تا فضا برای قرار گرفتن کاسه بیشتر شود.
- اگر قصد برداشتن کاسه را دارید کافیست کاسه را خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا کاسه از محفظه مورد نظر جدا شود. اما اگر قصد قراردادن کاسه را دارید کافیست کاسه را در محفظه مخصوص به خود قرار داده و در جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا کاسه در جایگاه خود قفل شود.
تعیین سرعت در همزن برقی
تعیین سرعت یکی دیگر از مواردی که در طرز استفاده از همزن برقی کاسه دار مهم است. در این بخش سرعتهای موجود و کارکرد هر کدام را برای شما شرح خواهیم داد.
سرعت هم زدن (Stir)
شروع به کار دستگاه همیشه باید در این سرعت باشد سپس به سرعتهای بالاتر ارتقا یابد. از این سرعت زمانی استفاده میشود که قصد هم زدن آرام داریم. همچنین از این سرعت زمانی که آرد و ترکیبات خشک به مواد اضافه میشود، میتوان استفاده کرد.
سرعت سطح 2 (Slow Mixing)
از این سرعت برای میکس کردن آرام، له کردن و یا هم زدن سریع استفاده میشود. از این سرعت زمانی که قصد میکس کردن و یا هم زدن خمیر و یا ترکیبات سنگین دارید، استفاده کنید. همچنین برای له کردن سیب زمینی و یا خرد کردن سبزیجات نیز میتوانید از این سرعت استفاده کنید.
سرعت سطح 4 (Mixing/Beating)
از این سرعت برای مخلوط کردن مواد نیمه سنگین به خصوص زمان طبخ کیک و کلوچه استفاده میشود. به عنوان مثال بر روی اکثر جعبههای کیک عبارت سرعت متوسط (Medium Speed)نوشته شده است که منظور همان سرعت سطح 4 است.
سرعت سطح 6 (Beating/Creaming)
این سرعت مناسب برای خامه زنی است جایی که در آن شکر و کره با یکدیگر مخلوط میشوند. همچنین برای زدن خمیر با سرعت متوسط و همچنین پخت کیک و کلوچههای سنگین میتوان از آن استفاده کرد.
سرعت سطح 8 (Fast Beating/Whipping)
این سرعت برای هم زدن خامه، تخم مرغ و فراستینگ بهترین گزینه است.
سرعت سطح 10 (Fast Whipping)
این سرعت کارکرد مشابه سرعت سطح 8 دارد با این تفاوت که در این سرعت، مواد در زمان کوتاهتری آماده میشوند زیرا سرعت بیشتری دارد.
نحوه تنظیم فاصله بین همزن و کاسه
یکی از مواردی که در طرز استفاده از همزن برقی باید به آن توجه داشته باشید این است که تیغهها به صورت کامل تا انتهای کاسه را پوشش بدهد. چنانچه این اتفاق نیفتد، لازم است تا ارتفاع همزن را تنظیم کنید.
اگر همزن پایین است و قصد دارید آن را بالاتر بیاورید، لازم است مراحل زیرا را طی کنید:
- ابتدا دکمه کنترل سرعت را در حالت صفر بگذارید و دستگاه را از برق بکشید.
- سپس سر موتور را به بالا بیاورید و به آرامی و با احتیاط، پیچ را بر خلاف جهت ساعت بچرخانید. با این کار خواهید دید که همزن بالاتر میرود.
حال اگر قصد دارید تا همزن را پایینتر ببرید تا تیغهها، کاسه را به صورت کامل پوشش دهد باید کار زیر را انجام دهید.
- پس از خاموش کردن دستگاه، این بار پیچ را به سمت عقربههای ساعت بچرخانید.
نصب و جدا کردن درپوش همزن برقی کاسه دار
امروزه اکثر همزنهای برقی موجود در بازار از درپوش استفاده میکنند. این مورد باعث میشود تا مواد غذایی به هنگام میکس شدن به بیرون ریخته نشود. برای نصب و یا جدا کردن در پوش باید مراحلی که در ادامه گفته میشود را طی کنید:
- ابتدا همزن را روی درجه صفر قرار دهید و یا آن را از برق بکشید.
- سپس برای نصب درپوش، لازم است آن را روی کاسه قرار دهید و محکم فشار دهید. البته با توجه به نوع همزن، ممکن است درپوش بالای تیغه قرار گیرد.
- برای جدا کردن درپوش همزن کافی است قسمت جلویی درپوش را به سمت بالا بکشید تا به راحتی از بدنه جدا شود.
شستشوی همزن کاسه دار
یکی از مواردی که همیشه با آن سر و کار خواهید، نظافت و شستشوی همزن کاسه دار است. برای نظافت این محصول کافیست مراحل زیر را طی کنید.
- همزن را خاموش کنید.
- اهرم قفل را فشار داده و نیمه بالایی همزن با به عقب بکشید تا تیغهها و کاسه جدا شده و قابل دسترس باشند.
- ابتدا مواد موجود روی تیغهها را پاک کرده و سپس به کمک آب ولرم، مایع ظرفشویی و اسفنج، تیغهها را تمیز کرده و آب بکشید.
- کاسه همزن را از جایگاه خارج کنید، مواد غذایی باقیمانده در آن تمیز کنید و سپس با آب ولرم، مایع ظرفشویی و اسفنج شروع به تمیز کردن و شستن کاسه کنید.
- در مرحله آخر با یک دستمال نرم و لطیف آب موجود روی کاسه و تیغه را خشک کنید تا از لک شدن آنها جلوگیری کنید.
جمع بندی
اگر شما هم علاقمند به آشپزی و شیرینیپزی هستید بهترین گزینه برای شما، خرید همزن برقی کاسه دار است. قبل از استفاده از این محصول، طرز استفاده از همزن کاسه دار را یادبگیرید تا محصول شما عمر بیشتری داشته باشد.