همزن و غذاساز دو وسیله پرکاربرد آشپزخانه هستند که به دلیل کارایی بالا تبدیل به یکی از پرفروشترین محصولات لوازم خانگی شدهاند. به همین جهت ما تصمیم گرفتهایم تا این دو محصول پرکاربرد را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید تا با تفاوت همزن برقی و غذاساز بیشتر آشنا شوید.
تفاوت غذاساز و همزن چیست؟
در ادامه به تفاوت همزن و غذاساز اشاره خواهیم کرد.
- غذاساز یک دستگاه چندکاره و همزن یک دستگاه تک کاره است.
- غذاساز به دلیل دارای بودن تجهیزات و کاربرد بیشتر از اندازه بیشتری نسبت به همزن برخوردار است.
- اگر شما هم قصد تهیه شیرینی یا نان در منزل دارید بهترین گزینه برای تهیه خمیر، استفاده از همزن کاسه دار است. همزن کاسه دار به صورت اختصاصی برای تهیه انواع خمیر طراحی شده و مجهز به قلاب خمیر برای ورزدادن آن است.
- غذاساز دستکاهی شامل آسیاب، خردکن و مخلوط کن است در حالیکه همزن تک دستگاه است.
- همزن به دلیل اینکه لوازم کمتری دارد، به راحتی شسته میشود در حالیکه غذاساز با توجه به کاربرد بیشتر دارای لوازم بیشتری نیز میباشد و برای نظافت نیاز به صرف زمان بیشتری نیز خواهد بود.
در ادامه به معرفی و کاربرد همزن برقی و غذاساز خواهیم پرداخت.
همزن برقی و انواع آن
همزن برقی یکی از وسایل پرکاربرد برای علاقمندان به آشپزی و به خصوص شیرینیپزی است. همزن برقی در دو نوع همزن دستی و همزن کاسه دار تولید و روانه بازار شده است. همزن، کاربردهای مختلفی دارد که میتوانید به مقاله کاربرد همزن برقی مراجعه کنید تا با کاربرد این دستگاه آشنا شوید.
همزن دستی
همزن دستی یکی از انواع همزن برقی است که از موتور و سَری تشکیل شده است. این نوع همزن بسیار سبک است و نیاز به فضای زیادی برای استقرار ندارد. به کمک این همزن میتوانید مواد غذایی را در حجم بسیار سبک با هم مخلوط کنید. همچنین برای کیک و شیرینی در حجم کم اقدام به تولید خمیر کنید. همزن دستی نیز میتواند شما را در فوم کردن سفیده تخم مرغ یاری کند. این نوع همزن برای مصارف خانگی و برای کسانی مناسب است که استفاده چندان زیادی از همزن ندارند.
همزن کاسه دار
همزن کاسه دار نسل جدیدی از همزنهای برقی هستند که از 4 بخش اصلی کاسه، سَری، موتور و بدنه تشکیل شدهاند. همزن کاسه دار در ظرفیتها و قدرتهای متنوعی طراحی شده و دارای 3 سَری برای خمیرزدن، مخلوط کردن و فوم کردن سفیده تخم مرغ است. از همزن کاسه دار برای تهیه انواع خمیر نان، شیرینی، کوکی، بیسکوییت، نان پیتزا، کلوچه و … میتوانید استفاده کنید.
غذاساز چیست؟
غذاساز یک دستگاه چند کاره است که از آن برای خردکردن، مخلوط کردن، پوره کردن و آسیاب کردن مواد غذایی میتوانید استفاده کنید.
کاربرد غذاساز چیست؟
خردکن: با استفاده از خردکن موجود در غذاساز قادر هستید تا انواع میوه و سبزیجات را خرد کنید. به عنوان مثال برای خردکردن پیاز کافیست تا پیازها را بشویید و در کاسه خردکن بریزید و سپس آنها را خرد کنید.
مخلوط کن: مخلوط کن موجود در دستگاه غذاساز به شما این امکان را میدهد تا انواع موادغذایی را با هم مخلوط کنید. از مخلوط کن برای تهیه انواع مایه کتلت، کوکو، خمیرهای شیرینی، بیسکوییت و کلوچه میتوانید استفاده کنید. به عنوان مثال میتوانید برای تهیه مایه کتلت ابتدا گوشت، آرد، تخم مرغ و سیب زمینی را با هم در کاسه مخلوط کن ریخته و سپس اقدام به مخلوط کردن آنها با هم کنید.
آسیاب کردن: غذاساز مجهز به یک کاسه کوچک است که برای آسیاب کردن و خردکردن انواع آجیل، زعفران و گیاهان دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. ه عنوان مثال برای آسیاب کردن زعفران کافیست زعفران درون کاسه آسیاب ریخته و اقدام به آسیاب کردن آن کنید.
چرخ کردن گوشت با غذاساز: برای چرخ کردن گوشت، ابتدا گوشت را با آب بشویید و اجازه دهید تا خشک شود. سپس آن را در محفظه خردکن غذاساز بریزید و شروع به خرد کردن آن کنید. این کار آنقدر ادامه دهید تا گوشت به صورت کامل خرد و چرخ شود.
جمع بندی
اگر به دنبال یک دستگاه چندکاره هستید که علاوه بر قیمت مقرون به صرفه، شما را از خرید دستگاههای دیگر بینیاز کند، بهترین گزینه غذاساز است. اما اگر علاقمند به شیرینی پزی هستید و نیاز به تهیه خمیرهای مختلف دارید، بهترین گزینه برای خرید همزن کاسه دار است.